نحوه ی صحیح شیردهی
اگر شما باردار هستید یا به تازگی مادر شدهاید، شیردهی به نوزاد شما بسیار مهم است. برای شیردهی صحیح، باید نحوه صحیح شیردهی و پوزیشنهای درست را برای تغذیه بهتر نوزاد خود یاد بگیرید. باید تلاش کنید تا پوزیشنهای شیردهی مختلف را امتحان کنید تا بهترین پوزیشن برای خود و نوزادتان را پیدا کنید. این میتواند باعث افزایش تعامل و ارتباط بین شما و نوزاد شود و به نوزاد شما کمک میکند تا بهتر رشد کند و سالم بماند
نحوه ی صحیح قرار دادن نوک سینه در دهان نوزاد
روش صحیح قرار دادن نوک سینه در دهان نوزاد اولین و حتی مهم ترین نکته در شیردهی می باشد و باید آن را به نحوی انجام داد که نوزاد و مادر هر دو راحت باشند. برای شیردهی به روش صحیح این کار به روش زیر و به صورت گام به گام انجام دهید :
- سینه را با دست چپ بگیرید و چهار انگشت زیر سینه و انگشت شصت را بالای سینه قرار دهید.
- نوک سینه را به لب بالای نوزاد برسانید و منتظر شوید تا نوزاد دهانش را باز کند.
- نوک سینه و هاله ی آن را به صورتی قرار دهید که کاملا در دهان نوزاد قرار بگیرد.
- لب پایین نوزاد را به سمت عقب برگردانید.
برای اطمینان از اینکه نوزاد شما نوک سینه را به درستی گرفته است، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
۱. لبهای نوزاد باید دور هاله پستان قرار گیرند.
۲. با کشیدن لب پایین نوزاد به سمت پایین، میتوانید زبان او را مشاهده کنید.
۳. صدای قورت دادن نوزاد میتواند به شما کمک کند تا بفهمید نوک سینه را به درستی گرفته یا خیر.
۴. با گذشت زمان، شما با حس خروج شیر از پستان خود آشنا خواهید شد.
وضعیت های صحیح شیردهی
۱- شیردهی به روش گهواره ای
در روش شیردهی گهوارهای، ابتدا باید سر و پاهای کودک را در دستان خود گرفته و سرش را در خم آرنج خود قرار دهید تا بدن کودک با قسمت بیرونی ساعد شما حمایت شود. سپس دهان کودک را زیر سینه خود قرار داده و در حین شیر دادن، با تکانهای گهوارهای او را آرام کنید.
در این روش نشستن بر روی صندلی راحت و داشتن تکیه گاه مناسب بسیار مهم است.
۲- شیردهی به روش گهواره ای ضربدری
در روش شیردهی گهوارهای ضربدری، مادر برای نگه داشتن سر و بدن کودک، از خم کردن بازو استفاده نمیکند و به جای آن، بازوی مادر نقشی مختلفی را بر عهده دارد. اگر کودک از سینه چپ شیر بخورد، بازوی راست مادر برای نگه داشتن سر و بدن او به کار میرود و در صورتی که از سینه راست شیر بخورد، بازوی چپ مادر برای نگه داشتن سر و بدن او استفاده میشود.
استفاده از این روش شیردهی برای نوزادان کم وزن و زودرس مناسب تر است.
۳- شیردهی به روش دراز کشیدن به پشت
در شیردهی دراز کشیدن به پشت، شیردهی به نوزاد به صورتی صورت میگیرد که امنترین و راحتترین روش است. برای این کار، روی تختخواب یا جایی مناسب دراز کشیده و به پشت بخوابید. سپس نوزاد خود را روی قفسه سینهی خود و به نزدیکی نوک سینهتان قرار دهید و به او اجازه دهید تا بینیاش با سینهی شما برخورد کندیا این روش به راحتی شیردهی را انجام میدهید.
۴- شیردهی به روش زیر بغل ( توپ فوتبال آمریکایی )
نوزاد را روی بالش قرار دهید. در این پوزیشن هم میتوانید نوزاد را به پشت و هم به پهلو بخوابانید. سپس سینه را در دهان نوزاد قرار دهید. از دست دیگر خود برای گرفتن سینه استفاده کنید
۵- شیردهی به روش گردن آویز
برای شیردهی با گردن آویز، نوزاد را در جایی راحت و مناسب قرار داده و سرش را با یک دست نگه دارید. سپس با حرکات آرام و کمکم، سر نوزاد را به جلو و عقب حرکت دهید. این کار به نوزاد کمک میکند تا بهتر شیر بخورد و راحتتر تنفس کنددر حین شیردهی، میتوانید نوزاد را با دست دیگر خود نیز نگه دارید و به او آرامش و اطمینان بیشتری بدهید.
۶- شیردهی به روش به پهلو خوابیدن وارونه
در این روش شیردهی به پهلو بخوابید و سپس نوزاد را به صورت سر و ته روبروی خود قرار دهید. سپس سینه خود را در دهان نوزاد بگذارید و با یک دست آن را کنترل کنید.
۷- شیردهی به روش به پهلو خوابیدن گهواره ای
در این مدل شیردهی ابتدا به پهلو خوابیده و سپس دو دست خود را در هم قفل کنید و بدن نوزاد را در قسمت گره خورده دستانتان قرار دهید. روی کودک را به سمت سینه برگردانده و به آرامی سینهتان را به صورتش بچسبانید.
۸- شیردهی به روش به پهلو خوابیدن
این روش شیردهی درست مانند به پهلو خوابیدن وارونه است. با این تفاوت که دیگر کودک را سر و ته نمیکنید. بلکه به صورت کاملا ساده در حالی که به پهلو خوابیدهاید کودک را روبروی خود به پهلو خوابانده و به وی شیر دهید.
بدون نظر