شیر شب نوزاد | نوزاد تا چند ماهگی شب شیر میخورد؟


آیا در صورت بیدار نشدن نوزاد برای خوردن شیر باید او را بیدار کرد؟

در اولین ماه‌های زندگی نوزاد، نیاز او به تغذیه بسیار زیاد است و باید به نیازهای آن رسیدگی شود. شیرنخوردن نوزاد در شب می تواند باعث افت قند شود.باید توجه کنید که تغذیه مناسب در سنین کم بسیار مهم است و باید از افت قند جلوگیری شود.

از نظر علم پزشکی 28 روز ابتدای تولد، دوره ی نوزادی گفته می شود. تغذیه در ماه اول تولد (نوزادی) بسیار اهمیت دارد. اغلب نوزادان هر 2،3 ساعت نیاز به تغذیه با شیر مادر دارند وحتی اگر کاملا بیدار نشوند، نشانه های گرسنگی را در نوزاد میتوانید ببینید.

با این حال برخی مادران از این مسئله شکایت دارند که خواب فرزندشان بسیار عمیق است و نمی‌توانند او را از خواب بیدار کنند و شیر بدهند. دردوران نوزادی اگر بیشتر از 4 ساعت بین شیر شب نوزاد فاصله بیفتد ممکن است دچار افت قند شدید شود. بنابراین در صورت بیدار نشدن نوزاد به مدت 4 ساعت باید ضمن حفظ آرامش نوزاد، برای تغذیه با شیر مادر با احتیاط او را بیدار کنید. در کودک بالای 6 ماه عوارض شیرنخوردن نوزاد در شب و خطر افت قند کمتر است و می توان شب او را بیدار نکرد و در صورت بیدار شدن و مشاهده ی علائم گرسنگی می توان شیردهی انجام شود.

چگونه کودکم را برای شیردهی بیدار کنم؟

برای بیدار کردن کودک می‌توانید به آرامی با کودک خود صحبت کنید، صورتش را نوازش کنید و دست‌ها و پاهایش را به آرامی ماساژ دهید. همچنین می‌توانید کودک را اندکی در حالت ایستاده قرار دهید تا چشم‌هایش را باز کند و بیدار شود. با این روش‌های آرام و دل‌نشین می توانید ضمن حفظ آرامش کودک، او را بیدار کرده و به او شیر بدهید و از حطرات شیرنخوردن نوزاد در شب جلوگیری کنید.

نوزاد از چند ماهگی شب برای شیرخوردن بیدار نمی شود؟

یکی از رویاهای اکثر والدینی که تازه فرزند دار شده اند خواب آرام شبانه فرزندشان است و این سوال که شیر شب نوزاد تا چند ماهگی ادامه دارد، ذهنشان را مشغول می کند.در چند هفته اول تولد، شیر دادن به نوزاد و شیرخوار، برای کودک و مادر ضرورت دارد، زیرا نوزاد برای رشد و وزن گیری مناسب به شیر خوردن به دفعات نیاز دارد و مادر نیز برای جاری شدن شیر باید به دفعات به نوزاد شیر بدهد.

فرزند شما با گذرازدوران نوزادی و ورود به دوران شیرخوارگی نسبت به قبل بیشتر نیاز به استراحت و خواب شبانه دارد و کمتر شب‌ها برمی‌خیزد و همچنین با افزایش سن خطر و عوارض شیر نخوردن نوزاد در شب کمتر می شود. در 3 ماهگی شیرخواران بجای آنکه هر 2-3 ساعت یکبار طلب شیر کنند، هر 3-4 ساعت یک مرتبه شیر‌ می‌خورند. در 6 ماهگی خواب‌های شبانه طولانی تر‌ می‌شود و کودکان در این سن نیازی به خوردن شیر در شب ندارند ودر این موقع است که مادر می تواند به کودک در شب شیر ندهد و عادت شیر دادن در شب را قطع کند. شیرنخوردن نوزاد در شب بعد از 6 ماهگی خطری ندارد بلکه اگر به روش درست انجام شود، فواید زیادی دارد. شیر نخوردن شیرخوار در شب باعث خواب راحت و آرامش او می شود و همچنین از پوسیدگی و خرابی دندان شیرخوار جلوگیری می کند.

چه زمانی باید به پزشک مرجعه کنم؟

اگر نوزاد شما به اندازه کافی شیر مادر دریافت نمی‌کند، شیر نخوردن شیرخوار زیر 6 ماه در شب به مدت طولانی ادامه دارد، رشد و وزن گیری کودک مناسب نیست و یا علائم نگران‌کننده‌ای مشاهده می‌کنید، حتما به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. این اقدام بهترین راه برای بررسی وضعیت سلامتی کودک و رفع هرگونه نگرانی است.

سوالات مرتبط

1. در صورت بیدار نشدن و شیر نخوردن نوزاد در شب، باید او را بیدار کرد؟

پاسخ :اگر کودک شما کمتر از شش ماه دارد، بهتر است اگر بیش از 4 ساعت بیدار نشده، به آرامی کودک را بیدار کرده و به او شیر بدهید. این امر به رشد سالم و وزن گیری مناسب کمک می‌کند. در سن بعد از 6 ماهگی به تدریج می توان شیردهی در شب را قطع کرد.

همانطور که گفتیم از نظرعلم پزشکی یک ماه ابتدای تولد، دوره ی نوزادی گفته می شود. شیردهی درنوزاد در شب و روز(ماه اول تولد) بسیار اهمیت دارد و حتما باید نوزاد را بیدا کنید.

2. زمان شیردهی برای کودکانی که از شیر خشک تغذیه می‌کنند با دیگران فرق دارد؟

شیر خشک نسبت به شیر مادر سنگین‌تر و دیر هضم‌تر است. به همین دلیل فواصل بین شیردهی برای کودکانی که از شیر خشک تغذیه می‌کنند طولانی‌تر می‌باشد. در واقع به جای هر 2 یا 3 ساعت می‌توانید هر 4 یا 5 ساعت به فرزندتان شیر بدهید.

3. چه میزان شیر باید به نوزاد در شب داد؟

میزان شیری که به نوزاد شیرخوار در شب داده می‌شود، بستگی به نیازهای غذایی او دارد که این نیاز در هر نوزادی متفاوت است.

4. نوزاد تا چند ماهگی شب شیر میخورد؟

سوال خیلی از والدین این است که شیر شب نوزاد تا چند ماهگی ادامه دارد. شیر شب نوزاد تا 6 ماهگی داده می شود. بعد از 6 ماهگی به تدریج و طبق روش گفته شده در این وب سایت می توان شیر شب را حذف کرد.

5. خطرات و عوارض شیر نخوردن نوزاد در شب چیست؟

در کودک زیر 6 ماه شیر نخوردن در شب می تواند باعث افت قند و رشد و وزن گیری نامناسب شود.در کودک بالای 6 ماه خطر افت قند کمتر است و شیرنخوردن نوزاد در شب بعد از 6 ماهگی خطری ندارد بلکه اگر به روش درست انجام شود، فواید زیادی دارد. شیر نخوردن شیرخوار در شب باعث خواب راحت و آرامش او می شود و همچنین از پوسیدگی و خرابی دندان شیرخوار جلوگیری می کند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *