چه غذاهایی شیر مادر را خوشمزه می کند؟


شیر مادر یک ماده غذایی کامل و بسیار مغذی برای نوزادان است که از ابتدای تولد تا حدود ۶ ماهگی نیاز آن‌ها را برطرف می‌کند. شیر مادر طعم خاص خود را دارد که به نظر نوزادان بسیار خوشمزه و مطبوع می‌آید. اما از آنجایی که نوزادان نسبت به طعم‌ها حساس هستند، ممکن است بعضی از عوامل باعث تغییر طعم شیر مادر شوند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  1. تنوع رژیم غذایی مادر: مصرف مختلف غذاها و مواد غذایی می‌تواند به تنوع طعم شیر مادر کمک کند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه، مواد طبیعی و متنوع در رژیم غذایی مادر می‌تواند طعم شیر را تغییر دهد و باعث خوشمزه شدن شیر مادر می شود. رژیم غذایی متعادل کافی است و توصیه ی غذایی خاصی ضرورت ندارد. در زمان شیردهی باید 500 کالری در روز بیشتر از سایر مواقع دریافت کند. (مثالی از 500 کالری عبارت است از نصف لیوان برنج پخته، نصف لیوان حبوبات پخته، نصف لیوان شیر، یک عدد سیب، یک عدد پرتقال، یک لیوان ماست، یک قوطی کبریت گوشت)
  2. مصرف مواد غذایی طبیعی: استفاده از مواد طبیعی و خالص در آشپزی می‌تواند باعث خوشمزه شدن شیر مادر شود.
  3. استفاده از مواد اصیل و محلی: مصرف مواد غذایی محلی و اصیل می‌تواند به شیر مادر طعم و ارزش غذایی بیشتری بدهد.
  4. مصرف مایعات بیشتر: مایعات بیشتری مصرف کنید. مثل شیر و ابمیوه ی طبیعی و آب. بیش از حد غذا و مایعات مصرف نکنید. مصرف مایعات درحدی باشد که احساس تشنگی نداشته باشید و ادرار بی رنگ باشد.
  5. مصرف محصولات لبنی: مصرف محصولات لبنی سالم و کم چرب مانند ماست و پنیر و دوغمی‌تواند طعم شیر مادر را بهبود بخشد. در صورت مشاهده ی علائم حساسیت در نوزاد، مصرف لبنیات توسط مادر محدود شود و جهت بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.
  6. آب میوه‌های تازه و طبیعی: مصرف آب میوه‌ها و دمنوش‌ها می‌تواند به شیر مادر طعم تازه‌تر و مخصوص‌تری بدهد.
  7. استفاده از آب‌های طبیعی و تمیز: استفاده از آب‌های تمیز و طبیعی می‌تواند به کیفیت شیر مادر کمک کند و از طعم اسیدیته ناشی از آب آلوده جلوگیری کند.
  8. استراحت و کاهش استرس: استراحت کافی و کاهش استرس ممکن است به کیفیت شیر مادر و بهبود طعم آن کمک کند.
  9. عشق و نگاه مهربان مادر به نوزاد: نگاه محبت‌آمیز مادر به نوزاد می‌تواند به ایجاد ارتباط عاطفی محکم‌تر میان مادر و نوزاد کمک کند و باعث خوشمزه شدن شیر مادر می شود.
  10. غذای آلرژیک و حساسیت زا از برنامه ی غذایی حذف شود. گاه غذاهای ادویه دار و لبنیات (شیرگاو) موجب حساسیت در شیرخوار می شود. در صورت بروز نشانه های حساسیت، این غذا حذف شود.
  11. مصرف کافئین توسط مادر کم یا حذف شود. زیرا ممکن است موجب طولانی شدن دوره های بیداری یا بی قراری شیرخوار گردد.

 

درمان خانگی افزایش شیر مادر

  • مکیدن شیرخوار یا دوشیدن مناسب پستان ها
  • اجازه بدهید که کودک یک سینه را به طور کامل بخورد و بعد از سینه ی دیگر به او شیر بدهید. از هر دو سینه بخورد.
  • از استفاده از وسایلی که روز نوک سینه قرار میگیرد (nipple shields) خودداری کنید.
  • به جای لباس زیر تنگ که به قفسه سینه فشار وارد می کند، لباس های راحت و مناسب بپوشید.
  • حمایت عاطفی خانواده از مادر و نداشتن استرس و نگرانی
  • جلوگیری از کار زیاد و خستگی. استراحت کافی داشته باشید.
  • استفاده از سبزیجاتی مثل ریحان
  • استفاده از داروهای گیاهی مثل دم نوش رازیانه، تخم شنبلیله
  • مصرف مایعات به مقدار کافی به میزانی که ادرار بی رنگ شود و یبوست نداشته باشید.(مثل شیر، آب، دوغ کم نمک و بدون گاز، چای کم رنگ، آبمیوه طبیعی،مواد غذایی آب دار مثل آش و سوپ و خورش ها)
  • مصرف مایعات کافئین دار باید کم شود. مثل چای پررنگ، قهوه،نسکافه، نوشابه و… چون باعث بی قراری، بی اشتهایی و کم خوابی شیرخوار می شود.
  • از مصرف الکل و سیگار خودداری فرمائید.
  • مصرف سوپ جوجه، آبگوشت بره، شوربا، آش ماش، سوپ گندم، شیر برنج با زیره سبز
  • داروها تحت نظر پزشک مصرف شود و در صورت امکان داروهایی تجویز شود که باعث کاهش شیردهی نشود.
  • تا 3 ماه بعد از زایمان مکمل های مولتی ویتامین و کلسیم و آهن مصرف شود.
  • ماساژ سینه تولید شیر را افزایش نمی دهد اما اجازه میدهد تا جریان شیر برقرار شود.
  • در زمان شیردهی باید 500 کالری در روز بیشتر از سایر مواقع دریافت کند. (مثالی از 500 کالری عبارت است از نصف لیوان برنج پخته، نصف لیوان حبوبات پخته، نصف لیوان شیر، یک عدد سیب، یک عدد پرتقال، یک لیوان ماست، یک قوطی کبریت گوشت)
  • در صورت عدم افزایش شیر مادر علی رغم اقدامات فوق جهت تجویز مکمل های شیر افزا یا قطره یا قرص شیر افزا به پزشک مراجعه کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *