نوزاد از چند ماهگی شب برای شیر بیدار نمی شود؟
یکی از رویاهای اکثر والدینی که تازه فرزند دار شده اند خواب آرام شبانه فرزندشان است. در چند هفته اول تولد، شیر دادن به نوزاد و شیرخوار، برای کودک و مادر ضرورت دارد، زیرا نوزاد برای رشد و وزن گیری مناسب به شیر خوردن به دفعات نیاز دارد و مادر نیز برای جاری شدن شیر باید به دفعات به نوزاد شیر بدهد.
فرزند شما با گذرازدوران نوزادی و ورود به دوران شیرخوارگی نسبت به قبل بیشتر نیاز به استراحت و خواب شبانه دارد و کمتر شبها برمیخیزد. در ۳ ماهگی شیرخواران بجای آنکه هر ۲-۳ ساعت یکبار طلب شیر کنند، هر ۳-۴ ساعت یک مرتبه شیر میخورند. در ۶ ماهگی خوابهای شبانه طولانی تر میشود و کودکان در این سن نیازی به خوردن شیر در شب ندارند وبهترین زمان حذف شیر شب نوزاد در 6 ماهگی است. در این زمان مادر می تواند به کودک در شب شیر ندهد و عادت شیر دادن در شب را قطع کند. حذف شیر شب نوزاد بعد از ۶ ماهگی خطری ندارد بلکه اگر به روش درست انجام شود، فواید زیادی دارد. شیر نخوردن شیرخوار در شب باعث خواب راحت و آرامش او می شود و همچنین از پوسیدگی و خرابی دندان شیرخوار جلوگیری می کند.
چطور شیردهی در شب را قطع کنم؟ طریقه ی حذف شیر شب کودک 6 ماهه…
در این وب سایت طریقه ی حذف شیر شب شیرخوار را به روش صحیح و کامل توضیح می دهیم. شیرخواران معمولا در 6 ماهگی با حذف شیر شب نوزاد، خواب آرام شبانه را آغاز میکنند اما برای آن لازم است مقدماتی را فراهم کنید تا این اتفاق به بهترین شکل نمود پیدا کند. کودکانی که عادت داشتهاند شبها چندین بار شیر بخورند، معمولاً از روی عادت بیدار میشوند و تغییر این روال روتین و شیر نخوردن نوزاد در شب ممکن است کمی زمان ببرد. در این شرایط بیشتر نیاز به صبوری و دلسرد نشدن می باشد.
منظور از خواب شبانه، 6 ساعت خواب در طول شب است. در صورت حذف شیر شب شیرخوار در 6 ماهگی، کودک میتواند بدون تغذیه به مدت 6 ساعت در طول شب بخوابند.
-
از شیر گرفتن شبانه را در زمان مناسبی آغاز کنید:
اگر در زندگی کودک تغییراتی در حال رخ دادن است، حذف شیر شب کودک را به تعویق بیاندازید. مثلاً اگر در حال بازگشت به کار هستید و یا یک سفر تفریحى خانوادگی در پیش دارید. اگر در طول روز به دلیل مشغله کارى وقت کمتری را با کودک خود می گذرانید، سعی کنید که شب قبل از خواب وقت بیشترى براى بغل کردنش بگذارید، این باعث می شود که او با شما ارتباط بیشتری برقرار کند، کمبود آغوش شما را کمتر حس کرده و در طول شب به دنبال آغوش شما نباشد و بهتر بخوابد.
-
چیز هایی که باعث بی قراری نوزاد می شوند را از میان بردارید:
حذف شیر شب در بعضی زمانها دشوارتر است و آن زمانی است که خواب کودک به دلایل مختلف بهم میخورد و بیدار میشود. این زمان ها شامل دندان درآوردن، بیماری، عفونت، ریفلاکس و… است. بهتر است بعد از گذراندن دوره های سخت و رفع مشکلات، شیر ندادن در شب را شروع کنید.
3. تغذیه قبل از خواب فراموش نشود و از خوردن شیر کافی در طول روز مطمئن شوید:
وقتی کودک بزرگتر شده است و تحرک پیدا میکند، شاید در طول روز نخواهد بازی و فعالیتش را قطع کند تا شیر بخورد یا شیشهشیر را بگیرد و ممکن است بخواهد در طول شب این کمبود را جبران کند. برای اینکه مطمئن شوید که در طول روز شیر کافی میخورد وعدههایی را در طول روز برنامهریزی کنید که به یک جای آرام و بدون حواسپرتی بروید و به کودک شیر یا شیشهشیر بدهید. به منظور قطع شیر شبانه نوزاد سعی کنید شیر دادن به کودک را در طول روز بیشتر کنید.اگر باز هم مطمئن نیستید که کودکتان شیر کافی میخورد، از پزشکش بخواهید با وزن کردن او میزان رشدش را بررسی کند. برای از شیر گرفتن کودک در شب باید مطمئن شوید که کودک قبل از خواب سیر شده باشد و در طول شب نیازی به شیردهی نداشته باشد.
4. برای شیر دادن در شب عجله نکنید:
همهی کودکان میتوانند در شب از خواب بیدار شوند اما این لزوماً به این معنا نیست که میخواهند شیر بخورند. بنابراین وقتی وسط شب از خواب بیدار شد کمی به او اجازه دهید تا مقصودش را بفهمید. بسیاری از مواقع کودک دوباره به خواب میرود بدون آنکه نیاز به شیر داشته باشد.
5. فرایند از شیر گرفتن را آهسته و کمکم شروع کنید و برنامه ی منظم داشته باشید.
- برای چند شب نگاهی به ساعت بیندازید و ببینید که کودک شما واقعا چقدر وقتش را صرف شیرخوردن میکند و هفته بعد هروعده شیر را پنج دقیقه کم کنید.هر شب، مدت کوتاهتری از هر سینه به کودک شیر بدهید یا مقدار کمتری شیردر شیشهشیر بریزید. سعی کنید با تسکین دادن کودک و ضربه به پشتش او را بخوابانید تا فواصل بین وعدههای شیردهی بیشتر شود.
- هنگامی که شیرخوردن او یکی دو دقیقه بیشتر طول نمیکشد اگر بخواهید میتوانید آن وعده را حذف کنید.
- اگر کودک با شکم پر به رختخواب برود کمتر احتمال دارد که نیمهشب بیدار شود و گرسنه باشد. حتی میتوانید قبل از اینکه خودتان بخوابید او را برای تغذیهٔ آخر بیدار کنید. می توانید آخرین نوبت شیر را در ساعت ۱۰ تا ۱۲ شب به کودک بدهید و سعی کنید در شب به او شیر ندهید.
- وعدههای تغذیهٔ شبانه را بهتدریج و یکییکی کم کنید: وقتی کودک برای شیر خوردن بیدار میشود، او را با ملایمت تسکین دهید و نوازش کنید و بگویید الان وقت خواب است نه شیر خوردن. بگویید فردا صبح میتواند شیر بخورد یا شیشهشیرش را بگیرد، اما الان وقت خواب است. درحالیکه به پشت یا شکمش میزنید، با ملایمت اما قاطعانه صحبت کنید ولی او را از تختش بلند نکنید. اگرچه هنوز خیلی کوچکتر از آن است که حرفهای شما را بفهمد، اما به تدریج معنای آنها را خواهد فهمید و حضور شما برایش آرامشدهنده خواهد بود.
6. شرایط را برای خواب مناسب و راحت برای کودک فراهم کنید.
- نور مناسب: هنگام خواباندن کودک، نور اتاق کودک را کم کنید و چراغهای نورانی شدید را خاموش کنید.استفاده از نور نرم و آرام کمک می کند که کودک خواب آرامی داشته باشد.
- دمای مناسب منزل: دمای اتاق خواب کودک نه باید خیلی سرد و نه خیلی گرم باشد در غیر این صورت بیدار میشود.
- فعالیت بیشتر در روز و خستگی: وقتی کودک زیاد در طول روز نخوابد، خواب شبش بهتر خواهد بود و کمتر در طول شب بیدار میشود.
7. برای مراقبت از کودک در شب از همسرتان کمک بگیرید.
در طول شب اگر شبها شما از کودک مراقبت میکنید، احتمال دارد که بوی شما یا بوی شیرتان باعث شود که او باز هم شیر بخواهد. اگر کودک را در اتاق خودتان میخوابانید میتوانید گهوارهٔ کودک را در سمتی بگذارید که همسرتان میخوابد تا وقتی کودکتان شبها بیدار میشود، همسرتان فقط او را آرام کند.، وقتی کودک گریه می كند، برای آرام کردنش از همسرتان کمک بگیرید.
8. در صورت لزوم شیر بدهید.
اگر او بی تابی زیادی میکند یا زیاد در طول شب از خواب بیدار میشود احتمالاً گرسنه است و باید به او شیر بدهید. اما این کار را به شیوهی جدیدی انجام دهید: چراغها را روش نکنید، در طول شیردهی با کودک حرف نزنید، پوشکش را به جز در شرایط اضطراری عوض نکنید و کمترین تعامل ممکن را با هم داشته باشید.
سوالات مرتبط
1. در صورت بیدار نشدن و شیر نخوردن نوزاد در شب، باید او را بیدار کرد؟
پاسخ :اگر کودک شما کمتر از شش ماه دارد، بهتر است اگر بیش از 4 ساعت بیدار نشده، به آرامی کودک را بیدار کرده و به او شیر بدهید. این امر به رشد سالم و وزن گیری مناسب کمک میکند. در سن بعد از 6 ماهگی به تدریج و طبق اصول گفته شده در این وب سایت، می توان شیردهی در شب را قطع کرد.
همانطور که گفتیم از نظرعلم پزشکی یک ماه ابتدای تولد دوران نوزادی گفته می شود. شیردهی درنوزاد در شب و روز(ماه اول تولد) بسیار اهمیت دارد و حتما باید نوزاد را بیدا کنید.
2. زمان شیردهی برای کودکانی که از شیر خشک تغذیه میکنند با دیگران فرق دارد؟
شیر خشک نسبت به شیر مادر سنگینتر و دیر هضمتر است. به همین دلیل فواصل بین شیردهی برای کودکانی که از شیر خشک تغذیه میکنند طولانیتر میباشد. در واقع به جای هر 2 یا 3 ساعت میتوانید هر 4 یا 5 ساعت به فرزندتان شیر بدهید.
3. چه میزان شیر باید به نوزاد در شب داد؟
میزان شیری که به نوزاد شیرخوار در شب داده میشود، بستگی به نیازهای غذایی او دارد که این نیاز در هر نوزادی متفاوت است.
4. طریقه حذف شیر شب نوزاد چگونه است؟
در این وب سایت روش قطع شیر مادر در شب به طور صحیح و کامل در شیرخوار 6 ماهه توضیح داده شده است.
5. نوزاد تا چند ماهگی شب شیر میخورد؟
سوال خیلی از والدین این است که شیر شب نوزاد تا چند ماهگی ادامه دارد. شیر شب نوزاد تا 6 ماهگی داده می شود. بعد از 6 ماهگی به تدریج و طبق روش گفته شده در این وب سایت می توان شیر شب را حذف کرد.
6. خطرات و عوارض شیر نخوردن نوزاد در شب چیست؟
در کودک زیر 6 ماه شیر نخوردن در شب می تواند باعث افت قند و رشد و وزن گیری نامناسب شود.در کودک بالای 6 ماه خطر افت قند کمتر است و شیرنخوردن نوزاد در شب بعد از 6 ماهگی خطری ندارد بلکه اگر به روش درست انجام شود، فواید زیادی دارد. شیر نخوردن شیرخوار در شب باعث خواب راحت و آرامش او می شود و همچنین از پوسیدگی و خرابی دندان شیرخوار جلوگیری می کند.
7. قطع شیر شب کودک ۱۸ ماهه چطور است؟
بهترین زمان قطع شیر شب 6 ماهگی است. یعنی بهتر است از 6 ماهگی شب ها به شیرخوار شیر داده نشود تا هم خواب راحت و کافی داشته باشد و شیر خوردن در شب باعث پوسیدگی دندان نشود. برای این کار یک سری قوانین را رعایت کنید تا کودک اذیت نشود و باعث ناراحتی و مشکلات دیگر نشود. در این وب سایت طریقه ی حذف شیر شب به صورت صحیح و کامل توضیح داده شده است.
بهترین زمان قطع شیر مادر به طور کامل در شب و روز 2 سالگی است. 18 ماهگی زمان مناسب نیست و زود است.
بدون نظر